Julafton

På förmiddagen fick vi besök av Hjalmars farmor och farfar. Micke kokade julgröt (Hjalmar föredrog smörgås), och sedan gick vi ut på promenad. Hjalmar fick prova sin nya pulka men var mest intresserad av att promenera omkring i snön.

När Hjalmar sov sin middagslur passade vi på att äta praliner, dricka kaffe och titta på Kalle Anka. Sedan väckte vi honom och det var dags för paketöppning och tomte! Det hela mottogs med en väldig självklarhet från Hjalmars sida. Han tog glatt emot varenda paket tomten hade att ge (stort tack!).

Därefter var det dags för julbord med Mickes griljerade skinka och hemgjorda senap. Inte oväntat åt Hjalmar mest av prinskorven, köttbullarna, brödet och äggen. Han är inte så stor i maten här hemma längre så man får vara glad över allt han får i sig. Helst av allt skulle han nog leva på endast pepparkakor.

Vi tyckte att vi hade en väldigt fin julafton. Det enda tråkiga var att Mickes syster med familj i Stockholm inte kunde komma på grund av sjukdom.

Nedan följer några bilder. Det finns ett par stycken till i galleriet.

Pulka Familjen Julafton Julafton


2 kommentarer to “Julafton”

  1. Haha, vilken tur. Jag minns när min systerdotter ”råkade ut” för tomten i samma ålder – först blev det total tystnad när tomten hade frågat om det fanns några snälla barn, sedan kom det ett avgrundsvrål ur hennes lilla strupe. ^^ Hon grät otröstligt i säkert en halvtimme efteråt, fast tomten tog av sig masken direkt och visade att det bara var farfar.

    • Jenny skriver:

      Ja, han vaknade på fel sida efter sin middagslur den dagen så risken fanns att det skulle bli katastrof. Lyckligtvis fick tomten honom på andra tankar så han glömde bort att han var arg. Skönt! Får se hur det går nästa år. :)

Svara