Mickes matkasse v. 2

Det måste vara ordning och reda, så även om den här veckan snart är förbi ska jag skriva ner vad vi åt. Min aptit har dock vart sisådär då jag fått en släng av influensa med halsont som inte går över och feber som lever loppan i kroppen.

Matsedel vecka 2
Chili con carne (ingen länk pga fri improvisation)
Fisk med apelsin och timjan
Köttfärsbiff med chilikryddad sås
Lingongryta

Micke överraskade även med att baka solrosbröd i veckan. Det var ljuvligt att komma hem till doften av nybakat bröd. Han tar sitt uppdrag som hemmaman på största allvar.2 kommentarer to “Mickes matkasse v. 2”

 1. Caroline skriver:

  Hej! Ville bara säga att ni har en rolig blogg plus att jag vill fråga om ni såg något av separations fasen vid 8 månader. Eller någon extra gnällig tid under hans första år? Jag har en liten kille som är 8 mån och extra gnällig just nu. Mvh Caroline

  • Mikael skriver:

   Hej Caroline,

   Gnällighet och klängighet har verkligen varit något som har kommit och gått med jämna intervaller under hela första året. Oftast inträffar det i samband med sk. utvecklingssprång som kommer regelbundet varje månad. Det är mycket som skall hända i en liten kropp – tänder som skall fram, lära sig krypa, gå, tala och förstå saker runt omkring.

   På samma sätt har han blivit gnällig när han varit på väg att bli sjuk. Det kan man ju förstå. Själv är man ju inte på topp när man har feber eller ont i magen. Vi hade helt klart en period ca 6-10 mån. där vi inte kunde lämna rummet utan att Hjalmar började gallskrika. Skulle man hämta en haklapp eller leksak från ett annat rum var det till att lägga på en rem för skriket gick som på en äggklocka. Men allt det där har lugnat sig sedan han börjat krypa och förstår att han själv kan byta rum när han vill.

   Tack för att du läser bloggen, Caroline.
   Mikael.

Svara