Hjalmar 8 månader

Glad Hjamar

I söndags blev Hjalmar 8 månader. Jag vet att jag upprepar mig, men tiden går så fort! När vi var på BVC igår så såg vi en alldeles nyfödd liten bebis och jag har svårt att förstå att Hjalmar inte är sådär liten längre. För första gången kunde vi sitta på golvet och leka medan vi väntade på vår tur, och det är ju sådant de stora barnen gör.

Från att ha varit väldigt klängig och gnällig, så tycker jag mig se en positiv förändring i hans beteende nu. Förutsatt att han är mätt och belåten, så kan man faktiskt lämna rummet en kortis utan att han blir ledsen. Man kan plocka undan disken och göra i ordning här hemma utan att han skriker konstant. På bara några dagar så har han dessutom börjat prata allt mer igen (det går i vågor) och det är alltid roligt. Vi hör flera olika kombinationer av ljud som är alldeles nya, även om det mest är bababa.

Han älskar att ”tappa” leksaker från sin stol (och från vagnen, man får vara uppmärksam vid promenader), att skaka på huvudet och att smacka med munnen. Om man härmar honom, så gör han det igen och igen. Han har även börjat intressera sig för de väldigt små sakerna i vardagen. Smulor är t.ex. jätteintressanta.

Än så länge kan han varken åla eller krypa. Istället tar han sig fram genom att rulla runt i olika riktningar. Dock sitter han väldigt stadigt, och kan med viss ansträngning ta sig från sittande till magläge.

Vi har inga givna sovrutiner dagtid utan han får sova när han verkar behöva det. Oftast blir det två lite kortare sovpass på tidig förmiddag och sen eftermiddag, och ett lite längre efter lunch. Det beror helt på vad vi gör om dagarna. Ibland verkar det räcka med endast två sovpass.Svara