Funderingar kring förskola

Nyvaken Hjalmar spexar

I förmiddags anmälde Micke sin föräldraledighet till Försäkringskassan. De borde verkligen satsa på en mer användarvänlig hemsida (de har nog försökt, men inte lyckats) för inte ens jag som jobbar på en myndighet förstår allt de menar.

Därefter började vi läsa på om de olika förskolorna som finns häromkring. Det kan tyckas tidigt att ställa Hjalmar i kö redan nu, men det är lika bra.  Och i samband med nästa sommar kan vi börja gå på studiebesök så att vi kan bilda oss en uppfattning om vad vi föredrar. Men jag är osäker på vad man har för rättigheter… kan man tacka nej om man blir tilldelad en förskola man verkligen inte vill ha?3 kommentarer to “Funderingar kring förskola”

 1. marie skriver:

  Alltså, det är en sån söt unge ni har!!! Det är verkligen märkligt att se en blandning av er båda i en enda person.

  Vilken storlek har han nu för tiden?

 2. Jenny skriver:

  Ja, jag vet, visst är han bäst! Just nu har han storlek 80 och jag tror att det kan funka i ett par veckor till, minst. Nästa storlek är 86 och just nu känns det ganska avlägset, fast man vet aldrig med den här sötpotatisen.

 3. Jenny skriver:

  Vet inte hur det är i Uppsala men i Lund är förskoleplatserna väldigt åtråvärda, så det är nog absolut inte för tidigt för att anmäla till förskola.

  Ett tips är att ringa till de olika förskolorna i förväg och fråga om man får komma på besök eller gå dit när de ändå är ute på sin gård… då kan man märka var det känns bäst och var fröknarna är snällast… tyvärr finns det förskolor där stämningen bland personalen är skit och barnen får lida för det.

Svara