Förändring och utveckling

Det är mycket som händer just nu. Jag tror att Hjalmar tycker detsamma, för han mest sover och gråter om dagarna.

Efter att ha hört att bebisar i samma ålder som Hjalmar kan ställa sig upp mot möbler, tyckte vi att det var  dags att sänka ner Hjalmars spjälsäng. ”Hellre att vi bryter ryggen än att Hjalmar bryter nacken”, som Micke så finkänsligt uttryckte det.

Det har blivit kallt här uppe nu, men jag tycker bara att det är skönt. Det betyder dock att vi har fått användning av den supervarma åkpåsen som vi köpte förra vintern. Hjalmar verkar trivas. Och än så länge klagar han inte när vi spänner fast honom i vagnen, något som behövs nu.

Hjalmars mat- och sovklocka verkar ha ändrats lite också. Tidigare så har han sovit en stund efter varje mål mat, och orkade bara vara vaken max 1,5 timme i sträck. Nu kan han däremot vara vaken en hel förmiddag och sedan sova middag ganska länge. Idag sov han t.ex. från 11 till 14! Förmodligen är han inne i någon slags fas, för han börjar gallskrika om jag lämnar rummet i tre sekunder. Sömn och gråt, med andra ord.

De verkar som att han förstår allt mer av vad man säger. Själv smackar han med munnen, säger bababababa och ibland ett förvånat ooouuu.Svara