En vecka som pappa

Det är klurigt att disponera sin tid som pappa, när man förväntas att vara i Stockholm 40 timmar i veckan. Det innebär att väckarklockan står på 05.00 varje morgon för att hinna hem till Hjalmar innan kvällsgröten och nattningen.

På tisdagar har vi avsatt tid mellan 06-09 då Jenny är på körlektion. Jag brukar passa på att försöka göra lite fint i lägenheten medans Hjalmar jollrar med sitt. Det går förvånansvärt bra så länge han är mätt och har en leksak nära till hands.

Onsdagar är Jennys fria dag, vilket innebär att jag tar Hjalmar mellan 18-22 och Jenny får göra vad hon vill. I början, innan  jag och Hjalmar hade fått någon riktig rutin på det, var det ganska slitiga timmar med mycket gnäll och gråt. Nu kommer jag hem från jobbet, ger honom gröt, klär honom i pyjamas och sen skall han sova för natten. Det ger ändå den psykologiska effekten för Jenny att hon inte längre har ansvaret utan kan koppla av.

Om Jenny vill träna eller hitta på något annat på Lördagar, brukar jag ta Hjalmar på förmiddagen. Ibland går vi på promenad, eller så städar vi lite här hemma. Han är ganska lätt på förmiddagarna så det kan vara rättså skönt att kunna umgås utan att vara begränsade av den nattliga sömnen eller att jag måste åka till jobbet.

Söndagar är min lediga dag, då jag drar ner till stan och sitter på kafé i några timmar. Det är skönt att komma hemifrån och få vila öronen. Jag brukar sitta och arbeta med sådant som jag finner trivsamt och tiden går otroligt fort. När jag kommer hem fortsätter vardagslunket och det är dags att förbereda inför en ny vecka med att stryka skjortor och göra matlådor.

Titta jag står själv!


Svara