Körlektion nr 2

Att ta körkort är ett riktigt stort projekt för mig. Jag undrar lite vad jag har gett mig in i och hoppas att jag är tillräckligt disciplinerad för att slutföra det hela. Men vi kan i alla fall säga som så att det går framåt.

Jag har nu kört bil i  50 km/h, det ni! Jag har även fått stanna vid ett rödljus och svängt till höger. Jag har alltså kört på en riktig väg, med andra riktiga bilar. Helt galet. Jag trodde att läraren hade blandat ihop mig med någon annan när han plötsligt stannade och sa att ”ja, nu kan du få köra”. Men tydligen håller man inte till på parkeringsplatser i typ fem lektioner utan man kastas ut i vansinnet direkt. Lyckligtvis fick jag inte motorstopp en enda gång idag, till skillnad från förra gången då det skedde flera gånger.

Så det går framåt, som sagt, kanske nästan lite för fort. För i den här takten så ska vi säkert köra motorväg nästa gång och då måste jag nog säga ifrån.2 kommentarer to “Körlektion nr 2”

  1. Sofia skriver:

    Haha…nog tur att det är körläraren som bestämmer takten och inte du. Ut på motorvägen bara! :-)

  2. Jenny skriver:

    kul! heja heja! du kommer att klara det, jenny!

    min första körlektion fick jag köra från järnåkraområdet tillbaka till körskolan vid spyken. lärarna har ju full koll och egna pedaler, så det är inga problem. det är ju dessutom lärarens ansvar om det händer något! lovar dig nästan att det inte blir motorväg på de nästa tjugo lektionerna.. du kommer nog att få mest finlir nu ett bra tag framöver, typ backa runt hörn, vända på olika sätt och lära dig viss typ av parkering…

Svara