Körkort

När jag var yngre så hade jag bestämt mig för att aldrig ta körkort. Avgaser är dåligt för miljön, punkt slut. Dessutom har vi aldrig haft bil i familjen, så jag vet att man klarar sig alldeles utmärkt med hjälp av kollektivtrafik. Och att betala en hutlös summa för ett körkort om jag ändå aldrig har tänkt köpa någon bil kändes onödigt.

På senare tid har jag omvärderat det hela. Det är faktiskt bra att ha körkort. Jag behöver det i jobbet, det är praktiskt när man flyttar eller storhandlar, och det är en frihet att kunna hyra bil på semestern. Förmodligen kommer vi köpa en bil så småningom, men varken jag eller Micke kommer använda den i onödan så att säga. Risken är snarare att den blir stående och att det slutar med att den bara kostar en massa pengar. Men jag skulle vilja smaka på friheten som kommer med att kunna köra vart man vill när man vill.

Förra veckan satt jag bakom ratten för första gången. Det var enormt svårt alltihop, men samtidigt så himla roligt. Jag längtar redan till nästa lektion!2 kommentarer to “Körkort”

  1. Sofia skriver:

    Det är både roligt att köra bil och praktiskt att ha körkort. Speciellt när man har barn. Dröjer nog inte många månader innan du har ditt körkort :-)

  2. Jenny skriver:

    Ja, kommer kännas roligt att komma tillbaka till jobbet och vara på god väg att ha körkort. Imorgon är det dags igen!

Svara