Bus med pappa Hjalmar och bollen

Vi har börjat bada Hjalmar i det stora badkaret och det är som om en helt ny värld har uppenbarats för honom. Att plaska är ungefär det roligaste som finns, och så har han ju sällskap av de färgglada badankorna. Hjalmar börjar närma sig 6 månader nu (ett helt halvår!) och nu är rutinerna som följer:

5.00-6.00 vaknar Hjalmar och får 180 ml ersättning
7.00-8.00 sover han eventuellt
9.00 får han gröt + fruktpuré, ofta katrinplommon + vatten
10.00-11.00 sover han eventuellt
12.00  får han smaka grönsakspuré (t.ex. majs+potatis, blomkål+ärtor, morot, potatis+palsternacka) + ersättning
13.00-14.00 sover han eventuellt
15.00 får han ersättning
18.00 är det dags för gröt + fruktpuré + vatten
19.00-20.00 sover han förhoppningsvis för natten. Någon enstaka gång skriker han mitt i natten, men då räcker det att ge honom nappen.

Jag har märkt att han orkar vara vaken mer sammanhängande tid nu än innan. Imorse hoppade han t.ex. över sovstunden mellan 7-8 och var således vaken typ 3 h och 45 min i sträck. Så småningom räcker det kanske med förmiddags- och eftermiddagsvila. Och så fort han har blivit 6 månader så kommer nog välling att ersätta kvällsgröten, plus att han ska få smaka mer mat.

Just nu är Hjalmars största dröm att kunna åla eller krypa, vad som helst, bara det tar honom framåt. Så fort han hamnar på rygg så rullar han över till mage, men eftersom han inte kommer någonvart så blir han enormt frustrerad. Han tycker heller inte om att sitta i sin matstol för han sitter ju fast! I sittern kan han åtminstone gunga fram- och tillbaka. Att åka vagn och sele är dock fortfarande helt okej, för då finns det hela tiden roliga saker att titta på.

Förutom föräldragruppen genom BVC så träffar vi mina två arbetskamrater och deras bebisar ganska regelbundet. Det är roligt att se Hjalmar med andra i hans ålder.En kommentar to “Hej sa lilla Hjalmar ifrån Plaskeby”

  1. Sofia skriver:

    Appropå din fråga om barnmat så kör jag än så länge på köpesburkar, men planerar att göra egna rätter. Läste att man kan ha kokosmjölk i maten istället för grädde som förhindrar järnupptagningen. Sen massor med örter som kryddor. W har ätit bra fram tills att han blev förkyld. Nu går bara gröt och ersättning ner. Han nobbar till och med frukt som han brukar älska :-(

Svara