Nytt på Hjalmarfronten

Hjalmar är nu ca 4,5 månad gammal och han gör nya saker nästan hela tiden. Han har nästan helt slutat säga örrö, bo-oo och aguuu utan har istället munnen vidöppen och säger haaa, haaa, haaa. Det låter ungefär som att han har satt i halsen eller skrattar på låtsas. Ibland så suckar han och låter haauuu. Och så älskar han att blåsa bubblor med munnen samtidigt som han låter. Det märks att han är i en ”solskensperiod” just nu (enligt boken jag nämnde nedan), för han kan återigen leka för sig själv i babygymmet och det är relativt lätt att lägga honom för att sova. Skönt!

I lördags fick Hjalmar smaka mixad potatis och palsternacka till lunch. Han var mycket skeptisk, och satte lätt i halsen. Men vi fortsätter! Jag ska göra det så löst som möjligt tänkte jag, så att det blir enklare för honom att svälja.

När man bär honom så hjälper han till på ett annat sätt än tidigare. Han klamrar sig fast, samtidigt som han gör sig lättare på något sätt. Det är mysigt, som att han är en aktiv del i vad som händer. Något annat jag tycker är roligt, är att han inte bara accepterar magläget utan att han även sträcker sig efter leksaker och ler när han ligger på mage. Han gör ofta en ansats till att försöka krypa, och blir frustrerad när det inte går.

Men det största av allt är att han numera sover i ett alldeles eget rum! Hela familjen sover mycket bättre nu. Det enda negativa är att när Hjalmar vaknar vid 03 och är hungrig så hinner han börja gallskrika innan man själv vaknar. Förhoppningsvis sover han förbi det målet så småningom.Svara