Slurp

Lax Se så gott! Nyttig mat behöver inte vara tråkig alls. Våra kostvanor enligt LCHF går bra. Micke knaprar lite nötter ibland och jag har gett efter för lite mörk choklad, men annars håller vi oss på ett konstant lågt intag av kolhydrater och socker.

Frukost
Smoothie med frysta bär, turkisk yoghurt, grädde, ett ägg, en banan, linfrön och lite kanel, eller två knäckemackor och ett ägg. Och kaffe såklart, alltid kaffe. Men ingen juice.

Mellanmål
Bacon och äggröra (två ägg, lite grädde, salt och peppar) eller avokado med keso, eller kalkonrullar med keso, eller ägg med majonäs. Det går åt många ägg nu, fler än ni kan tänka er.

Lunch
Vi äter lagad mat mitt på dagen. Jag äter gärna lagad mat även på kvällen, så det passar jag på att göra ifall jag fixar matlåda till nästa dag. Nu blir det ofta kött, gräddig fet sås och broccoli. Micke lagade vit fisk med sås på smält smör, grädde och hackat ägg, tillsammans med kokt blomkål häromdagen. Det var vanvettigt gott och till och med jag var mätt i en evighet efteråt. Egentligen kan man laga mat som man är van vid, men tänka på att göra den så fet som möjligt och byta ut potatisen eller riset mot broccoli eller blomkål. Det är fettet som mättar och även det som fungerar som energikälla.

Kvällsmat
Vi äter ofta knäckemackor och dricker te till nyheterna på TV. Egentligen ska man inte äta så mycket knäckemackor, men det är bättre än vanligt bröd och nästan lika gott. Finn Crisp är att rekommendera.

Frukt undviker vi för det mesta då fruktsockret kan ställa till det.  Och såklart skippar vi grönsaker som växt under jord, som potatis och morötter. Vi mår bättre på alla möjliga sätt och tänker fortsätta äta strikt efter LCHF i ungefär en månad till. Sedan får vi se. Jag saknar varken smörgåsar, ris eller potatis men jag kan sakna bekvämligheten i det hela. Och jag får ibland vansinnigt sötsug, fast egentligen handlar det nog mest om själv idén av något sött för när jag väl är i affären så vill jag inte ha. 5 kommentarer to “Slurp”

 1. Lina skriver:

  Åh, MUMS! Undra just om det går att vara LCHF-vegetarian… Det är mest jordgubbar jag skulle sakna.

 2. Jenny skriver:

  Det är bara att svänga ihop biffar eller liknande på linser eller bönor och sen sås och grönsaker på det, men visst blir det aningen klurigare om man är vegetarian. Lite jordgubbar får man äta, helst med massor av vispgrädde till. Fast inte varje dag.

 3. Sofia skriver:

  Laxen ser riktigt mumsig ut! Men jag skulle nog sakna färskpotatis nu när de precis kommit. Synd du missade massagen idag, alla bebisar var lugna och njöt! Ev blir sista tillfället på måndag istället för onsdag, kan du då?

 4. Jenny skriver:

  Måndagen 20 juni? Jag kan! Och så är det som vanligt nästa onsdag? Ja, himla tråkigt att jag missade det. :( Men jag tror det var bra ändå, för Hjalmar har varit lite extra känslig nu och man vet ju själv hur man blir öm i kroppen efter vaccinering.

 5. Sofia skriver:

  Som vanligt nästa vecka, och hon skulle kolla om det gick att ändra sista tillfället.

Svara