Mat- och sömnrutiner

Vi börjar så smått komma in i någon form av vardagsrutin här hemma nu. Hjalmar somnar ungefär samtidigt som vi och äter i regel var tredje timme. Man får vagga honom till sömns, men flera nätter i rad har han fortsatt att sova i spjälsängen. Det var en omöjlighet tidigare, då han vaknade så fort man lade ner honom.

Han vaknar och får mat av Micke vid 01 eller 02 och har man sedan tur, kan han sova till omkring 05 innan han vill ha mer mat. Det känns okej att gå upp då, och vissa dagar har jag till och med kunnat amma honom i sängen och på så vis fått ett par timmars extra sömn.

Om man går en promenad med honom efter att han ätit, så kan han ibland sova flera timmar i sträck i hallen. Jag är så ovan vid det att jag måste gå och se efter så att han andas med jämna mellanrum. Fast oftast vaknar han så fort vi kommer in. Just nu sover både Hjalmar och Micke efter att ha njutit av vårsolen på balkongen.3 kommentarer to “Mat- och sömnrutiner”

  1. Sofia skriver:

    Låter ju toppen! Så mycket får då inte jag sova på nätterna :-) W äter med 1-2 h mellanrum på dagarna förrutom mellan 21-01 på kvällarna.

  2. Jenny Lind skriver:

    Sammanhängande sömn är guld värt. Just nu drar Micke det tyngsta lasset, eftersom han går upp där mitt i natten och matar. Sen måste han ändå upp drygt 05 för att hinna åka till jobbet. Läste ditt inlägg nyss och förstår inte hur du orkar… Å andra sidan så vänjer man ju sig, precis som du skriver. Och ju äldre de blir, desto mer ordning får de (förhoppningsvis) på sömnen.

  3. Sofia skriver:

    Vilken pli du har på mannen din ;-) bra att du får avlastning även på nätterna. Annars tror jag många pappor glömmer bort att vi är uppe hela nätterna och ammar när de själva är trötta på morgnarna.

Svara