Idag blev Hjalmar två veckor och han äter som en hel karl. Vi ger honom i snitt 90 ml ersättning med flaska tre gånger om dagen, plus amning mest hela tiden. Det innebär att vi har välsignats med flera timmars sammanhängande sömn om nätterna (just idag har han dock varit riktigt orolig och har väldigt svårt att komma till ro).

BVC rekommenderade 20 ml ersättning med kopp efter 40 minuters amning. Om han fortfarande inte var nöjd, så skulle vi börja om med amningen igen. Helt ärligt, det känns inte som ett alternativ. Varken koppmatningen eller mängden ersättning. BVC ska ringa imorgon för att höra hur det går, och jag hoppas att jag har mod att säga som det är. Vill inte att det ska stå fel i pyrets journal om han skulle bli sjuk på något sätt.2 kommentarer to “Den där om att vi ljuger för BVC”

  1. Sofia skriver:

    Du känner ditt barn bäst! Och BVC har aldrig frågat mig exakt hur mkt ersättning vi ger, viktigast är att man ändå ammar. Våga säga att det inte räcker med 20 ml tycker jag…lycka till!

  2. Jenny skriver:

    Tack för peppen! BVC ringde aldrig idag, men jag har bestämt mig för att ärlighet är bäst. Fast vi uppmanas av våra föräldrar att fortsätta ljuga. Det tycker jag är lite roligt. :)

Svara