Amningen

Alla peppar stenhårt på det där med att amma. Jag kan förstå det till viss del, eftersom det är vad bebisen nog mår allra bäst av och för att maten hela tiden är redo att serveras. Man behöver inte koka, diska eller tänka på att packa ner något när man ska iväg.

Å andra sidan hamnar allt ansvar på kvinnan. Visst finns det bröstpump att tillgå så att Micke ska kunna ta någon matning på natten, men om jag ska pumpa ut tillräckligt med mjölk för det så skulle jag inte göra annat än att växla mellan amning och pumpning om dagarna. Dessutom är det inte säkert att bebisen blir helt mätt på den mjölk som jag producerar. Därför blir jag irriterad över att ingen personal har lyft fram det givna alternativet modersmjölksersättning. Ingen generell information eller någonting. Det enda de frågar är om amningen fungerar, och om den gör det så stannar de där.

Efter goda råd från släkt och vänner beslutade vi oss för att prova ersättning inför natten nu. Det resulterade i magknip för pyret (aj i mammahjärtat), men när Micke fått honom att komma till ro, så sov han som en stock. Nu har vi varit uppe för blöjbyte och amning, och jag ska snart gå och lägga mig igen.Svara