Vad gör vi om dagarna?

Jag fick frågan om vad man egentligen hittar på när man är hemma med en bebis. Vad är det som tar tid? Vi tar oss en titt på hur det kan se ut för oss.

22.30-23.30: Amning
23.30-00: Hjalmar försöker sova. Det går inte bra.
00-02: Micke bär runt på Hjalmar i lägenheten.
02-03: Amning
03-07: Hjalmar sover. Jenny vaknar 06.00 av att han sover oroligt.
07-08.30: Marathonamning. Han blir ändå inte nöjd, men Jenny måste pausa.
08.30-10.30: Micke bär runt på Hjalmar som gråter och gnäller. Han värmer till slut lite utpumpad bröstmjölk som slukas i ett nafs. Bär runt lite till, men Hjalmar kommer inte till ro.
11-12: Jenny ammar igen. Hjalmar blir lite nöjd. Just nu ligger han i vagnens liggdel och är väldigt vaken. Roas lite av vagnmobilerna som dinglar ovanför honom.

Däremellan har Micke pysslat ihop ett tack-kort till personalen på Förlossningen. Vi har också bytt blöja, försökt äta lite frukost, jag har fått duscha (!!!) och snart kommer BVC-tanten på hembesök. De är så nitiska med nappar och sådant att jag har gömt undan såväl amningsnapp som nappflaska. Efter besöket funderar vi på att gå en promenad i vårsolen.3 kommentarer to “Vad gör vi om dagarna?”

  1. Sofia skriver:

    Känner så väl igen mig! Jag ammade 6-8 h i sträck första veckorna utan att han var nöjd. Bra att ni provade ersättning! Om du vill ha ett tips som ibland fungerar för oss så är det att använda bärsele mellan amningen, han känner sig mycket tryggare än om man bara bär honom och han somnar oftast snabbt=mer tid mellan amningen och lite tid för återhämtning.

  2. Jenny skriver:

    De första veckorna? Oj… Vi gav upp mycket tidigare än så. Men ersättning är guld värt! Allt blir så mycket enklare och bättre för alla parter. Jag har funderat på det där med bärsele, och häromdagen fick vi en bärsjal av min mamma. Hoppas och tror att det har den effekt som du beskriver (ska bara få koll på hur man knyter och hur man bär honom i den…)

  3. Sofia skriver:

    Jag har köpt en bärsjal idag och jag hoppas den fungerar lika bra som selen men att det blir lite mjukare. Fungerar toppen med selen när han är grinig!

Svara