Intelligent design

När man sitter och bläddrar igenom Lennart Nilssons fotobok Ett barn blir till, känns det ganska naivt att tro på evolutionen och att allt detta tillkommit av en slump. Jag tycker att det ser ut som väldigt sofistikerad ingenjörskonst där varje fosterstadie är ett steg närmare en komplett människa. Att naturen själv skulle uppnått detta genom trial and error är minst sakt ett mirakel.

Om det rör sig om intelligent design betyder det också att hela universum finns till endast för att vi skall ha en stjärnhimmel att titta upp på om kvällarna. Det skulle förklara varför alla stjärnor och galaxer ligger så långt bort att det blir fysiskt omöjligt att ta sig dit. Som skapare vill man begränsa sin skapelse så att den håller sig inom givna ramar.

Det betyder inte att jag tror på gud. Brinnande buskar som talar och jungfrufödslar är lite mer än vad min hjärna klarar av att föreställa sig.Svara