Stora boken om BARN

Omslagsbild på Stora boken om BarnJag har nu tagit mig igenom halva boken, Stora boken om BARN av Kristina Hofsten och Lena Lidbeck, och kan endast konstatera att det här med barn är en kvinnogrej. Det är vad man skall tro när man läser denna bok som endast är riktad till kvinnan, kvinnans kropp och kvinnan och barnet. Man kan märka att de fått kritik för detta och uppdaterat sig i någon upplaga med att lägga in fåtalet ”och pappan kan underlätta för kvinnan i denna situationen genom att…”, men det hjälper faktiskt inte.

Det är en väldigt innehållsrik bok och det gillar jag som är faktahungrig. Vad jag inte gillar är den negativa utgångspunkt som författarna har då de fokuserar mest på komplikationer, ibland ner på så tekniska detaljer att jag känner mig som en barnmorskestudent. Det är i alla fall skönt att höra att det här med barn är ett komplext ämne, för jag tröttnar så fort när det blir för enkelt.

Jag är övertygad om att Jenny får ut mer av den här boken än jag, och jag tror att den kan vara bra att använda för uppslag och återblickar, men jag skulle inte rekommendera den till mina manliga kolleger.Svara